Schoolpoort Blog

Aanbeveling Advies Centrum Thuiszitters

Aanbeveling Advies Centrum Thuiszitters

Thuiszittende kinderen ontberen onderwijs. De kans dat ze terugkeren naar de plek waar ze uitgevallen zijn, namelijk een reguliere school, is zeer klein.

Het Advies Centrum Thuiszitters creëert nieuwe mogelijkheden voor deze kinderen en daar past Schoolpoort uitstekend bij. Voor goed onderwijs is een goede tooling noodzakelijk. Resultaten moeten gemakkelijk kunnen worden bijgehouden, onafhankelijk van Schoolsoort of vastgesteld curriculum. Deze kinderen zullen op veel meer individuele basis gaan leren, en dan past een eigen digitaal portfolio als een jas. Ze kunnen autonoom zoeken naar leermateriaal, peers ontmoeten en zelfs hun eigen leraren uitkiezen. Online leren wordt dan concreet en tastbaar.

Schoolpoort is een tool voor de toekomst van het onderwijs. De kinderen die wij ondersteunen krijgen op deze manier, vanuit een ogenschijnlijke achterstand, in feite een gouden kans om met dat onderwijs van de toekomst aan de slag te gaan. Daarmee creëren ze nieuwe kansen voor zichzelf en stellen ze ongetwijfeld een voorbeeld voor vele scholen die ook de slag naar toekomstgericht onderwijs willen maken. Aldus: 

Lex Hupe

Managing director

Advies Centrum Thuiszitters

http://adviescentrumthuiszitters.nl/